Lärorika spel. Actionspel.

Senaste nyheterna och artiklar

19/3 2014 Xbox One släpps i september i Sverige

, Xbox One.

Svenska gamers har länge undrar när Xbox One kommer till Sverige. Rykten har florerat om att den kanske skulle släppas i april men det var bara ett falskt hopp för många gamers. Microsoft har tagit tummen ur röven och gett oss ett ungefärligt släpp på konsolen nämligen september.

Många upprörda toner har susat bland gamers i Sverige. På Aftonbladet tycker de att Microsoft hånar Sverige. Det återstår dock att se vad som kommer att vara tillgängligt till släppet av konsolen för mycket mer än ungefär när och vilka andra länderna det är som får konsolen i september har inte släppts. I slutet av april kommer Microsoft att ge oss mer information om släppet vad som kommer vara tillgängligt och annat. Då är det två perioder att sikta in sig på om man vill få händerna på Xbox One, slutet av april för mer information och september för släppet.

Anledningen till att konsolen blir så pass försenad i Sverige jämför med de länder som fick den 22 november 2013 har inte varit lätt att ta reda på efter som Microsoft inte sagt exakt vad som är orsaken. En sak har vi dock fått vet och det är att de vill att röstegenskänningen ska fungera till 100 % med det svenska språket.

Redan nu kan man importera en från de länder som fick ta del av konsolen redan den 22 november förra året. Den är inte regionslåst och spel fungerar smärtfritt dock kan vissa onlinefunktioner ej fungera korrekt.

Källa

11/3 2014 Nintendo 2DS och andra tillbehör

Nu har jag fått in ett par olika tillbehör till Nintendo 2DS vilket är trevligt. Olika väskor, skärmskyndd och skal finns att införskaffa. Nintendo 2DS är ju den senaste tillskottet i Nintendos familj och det har ju som namnet antyder bara två dimensioner så alltså ingen 3D effekt.

Jag har även laddat upp med en del andra tillbehör till några övriga konsoler. Bland annat har finns det skal till PS Vita och ett paket till Wii U. Allt detta finns ute på Tradera denna månad.

17/9 2013 Nintendo 3DS vs PS Vita

Purpline tycker att Nintendo 3DS är den bättre av de två bärbra konsolerna i generation 8. Under de två och ett halvt åren den har varit ute på marknaden har den sålt i ca 32 miljoner ex medans PS Vita bara sålt i ca 2 miljoner ex på ett och ett halvt år. Styrkan med 3DS:en är framför allt dess 3D funktion samt vilka titlar som finns tillängliga till konsolen. Super Mario Land 3D är det bäst säljande spelet i nuläget med ca 8 miljoner sålda ex.

Purpline har ett urval av roliga och coola spel till Nintendo 3DS ute på Tradera.

Spel till Nintendo 3DS

16/9 2013 Bra ljud gör halva upplevelsen

Nu när höstmörkret faller in och regnet piskar mot rutan är det mycket mysigare att vara inne och spela ett läskigt skräckspel eller ett RTS. Precis som i en film så krävs det att ljudet håller högkvalité därför satsar ju tillverkarna mycket på det. Dessvärre till ingen nytta om du sitter med ett par laptop högtalare eller farsans datorhögtalare från 92 och spelar. Ljudet gör ju halva upplevelsen i moderna spel med mycke grafik.

För att förbättra upplevelse kan man idag inhandla billiga högtalare med bra ljudkvalité(är man jättekräsen går ju prislappen upp förstås). Jag själv kör med ett par logitech z-2300 sedan några år. De passar utmärkt till spel som Napoleon: Total War och F.E.A.R 3

Du kan läsa mer om datorhögtalare i länken nedan.

datorhogtalare.se

Till arkivet

 

 

Kalle Kunskap Tillbehör till Nintendo 2DS.  Paysongaranti och överföring till bank